Vereniging Ondernemend Reek

 

Volg ons:

Volg Ondernemend Reek op Twitter Like en volg Ondernemend Reek op Facebook Ondernemend Reek op LinkedIn

Dorpsontwikkelingsplan Reek - Informatiebulletin 01 / oktober 2014

De startbijeenkomst op donderdag 18 september 2014 over het Dorpsplan voor Reek, is bijgewoond door 150 bezoekers. De initiatiefgroep kijkt terug op een geslaagde avond die al heel veel reactie en informatie heeft opgeleverd. Op de Facebookpagina Dorpsplan Reek staat een link naar de resultaten.

Door het uitgeven van een Infobulletin wordt iedereen van de voortgang op de hoogte gehouden. 

Waarom een Dorpsplan voor Reek

Er gaat in de toekomst veel veranderen, ook voor Reek.

  • De Reekse bevolkingssamenstelling verandert. We hebben straks meer ouderen dan jongeren. er is meer diversiteit in gezinssamenstelling.
  • Overheid laat een aantal taken los en draagt minder bij. Het dorp zal zelf moeten ”ondernemen”. Lokale kracht, burgerkracht wordt steeds belangrijker:
  • Hoe gaat het dan met de (sport)voorzieningen in Reek? Denk aan de basisschool, de kerk, de sportvoorzieningen, ons Wapen, de bedrijven, de woningbouw, de zorgvoorzieningen enz.
  • Wat gaat er met Reek gebeuren na een mogelijke herindeling. Reek moet nu nadenken en in een Dorpsplan vastleggen hoe Reek er in de toekomst kan uitzien. Geen leegstand, geen verval, maar een dorp met uitstraling, imago, een dorp waar je graag bent, dat mooi is en waar je wilt wonen en werken.

Initiatiefgroep

Een groepje inwoners heeft het initiatief genomen om het proces Dorpsplan Reek op te starten. In middels is de “Stichting Dorpsontwikkeling Reek” opgericht. De Stichting heeft als doel om in het 2e kwartaal 2015 een Dorpsplan op te leveren.

Hoe wil de Stichting dat doen

Samen met het Adviesbureau PON en alle Reekse bewoners. Niet teruggrijpen in het verleden, maar kijken naar de toekomst. Samen een realistisch plan opstellen, waar iedereen zich prettig bij voelt en dat uitvoerbaar is. De kracht van Reek inzetten waar dat moet en kan.

Waar moeten we over nadenken

Over de thema’s Wonen, Welzijn en Ondernemen:

  • Wonen: Wat voor woningen hebben we nodig? Willen we duurdere woningen, starterswoningen of seniorenwoningen en waar moeten die staan?
  • Welzijn: Onderwijs, verenigingsleven, gemeenschapshuis, kerk, toerisme, zorg. Wat en hoe kunnen en willen we de voorzieningen in stand  houden en wat zijn nieuwe ontwikkelingen?
  • Ondernemen: Bedrijventerrein vullen. Zichtbaar maken van ons bedrijfsleven? Wellicht samen nieuwe initiatieven opzetten. Een ondernemende gemeenschap dat heel goed op de eigen winkel kan passen.

Themagroepen

  • Veel Reekse bewoners hebben donderdag 18 september enthousiast aangegeven mee te willen denken in een themagroepen.
  • Iedereen die mee wil denken kan meedoen. Ken je dorpsgenoten die absoluut mee moeten doen, vraag hen om aan te sluiten. 
  • Je kunt je altijd aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vervolg met themagroepen

De eerste bijeenkomst met de themagroepen staat gepland op donderdag 16 oktober as om 20.00 uur in het Wapen van Reek. 

Inmiddels heeft er ook overleg plaats gevonden met het college van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraad. Het initiatief van Reek wordt volledig door het gemeentebestuur ondersteund. De regie blijft in handen van Reek.

Plan van aanpak

Plan van aanpak dorpsontwikkeling Reek

Startbijeenkomst dorpsontwikkeling Reek

Plan van aanpak dorpsontwikkeling Reek vervolg